Minimumsbeløp på ordren for at angreretten skal gjelde

0

Tidligere var det slik at det var en minimumsgrense på 300kr. inkludert fraktkostnader. Var ordresummen mindre enn dette, hadde kjøper ingen krav på angrerett. Slik er det ikke nødvendigvis lengre, men mange selgere leverer dessverre fortsatt i den villfarelse at det ikke gis angrerett på småordrer.

Hvor du har handlet er avgjørende

Hvis du har handlet ved typisk fjernsalg, som for eksempel i en nettbutikk, er det ikke lengre noen nedre grense for ordresum for at du skal ha angrerett. Du kan med andre ord bestille et produkt til 1kr. og kreve å få returnere det, hvis du ønsker det.

Det er ett unntak i angrerettloven §2g:

Avtaler om salg av varer og andre tjenester enn finansielle tjenester utenom faste forretningslokaler når den samlede kontraktssummen, inkludert frakt- og tilleggskostnader som forbrukeren skal betale, er 300 kr eller mindre.

Det som defineres som “fast forretningslokale” er spesifisert i §5c: Faste forretningslokaler: sted for detaljsalg der den næringsdrivende utøver sin faste virksomhet, eller flyttbare forretningslokaler for detaljsalg der den næringsdrivende vanligvis utøver sin virksomhet.

I praksis vil dette normalt bety at hvis du kjøper noe fra en selger, på en messe, et marked, eller fra en selger som står på stand i gågata eller på flyplassen, så er det en nedre grense på 300kr. for at du skal ha angrerett. Kjøper du fra en nettbutikk eller bestiller via telefon, så er det ingen nedre grense og du har angrerett uansett ordrebeløp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR