Kan jeg kreve pengene før jeg returnerer varen?

0

Hvis du ønsker å benytte deg av angreretten, lurer du kanskje på om du kan kreve at selger returnerer pengene før du sender varen tilbake. Tidligere var det slik at du som kunde kunne kreve å få pengene tilbake først, for så å returnere produktet, men nå til dags avhenger det av hvor handelen ble gjort.

Hvis du har handlet online

Hvis du har handlet online, via telefon eller annen typisk postordre-handel, så krever Angrerettloven at du returnerer varen før selger er pliktig til å refundere dine utlegg. Fra du har returnert varen har selger maksimalt 14 dager på seg til å refundere dine penger. Her anbefales det å benytte Norgespakke eller tilsvarende når du sender varen i retur, slik at sendingen kan spores og det er enkelt for deg å dokumentere hvilken dato produktet ble sendt tilbake til butikken.

Hvis du har handlet utenfor fast utsalgssted

Har du handlet på en messe, stand i gågata eller på annen måte kjøpt fra selger utenfor det som kan regnes som selgers faste utsalgssted, er regelen at selger må refundere dine utlegg før du returnerer varen. I slike tilfeller kreves det også at selger dekker dine utgifter i forbindelse med retur av produktet, noe som i de fleste tilfeller ved skje ved at selger sender deg en pakkelapp eller ferdig frankert emballasje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR