Har du krav på å få returnere undertøy?

0

Angreretten gjelder i utgangspunktet alle kjøp gjort online eller uten for selgers faste utsalgssted, og dermed også for klær. Samtidig er et av grunnprinsippene i angrerettloven at produktet skal returneres i en stand som er tilnærmet som ny, slik at butikken kan selge produktet igjen, uten å måtte gå betydelig ned på pris.

Unntak for intimprodukter

Angrerettloven inneholder imidlertid et unntak for det som regnes som intimprodukter. Dette kan være elektriske tannbørster, eSigaretter og trusser og annet undertøy. I loven heter det:

Levering av forseglede varer som ikke er egnet for retur på grunn av helsevernmessige eller hygieniske årsaker og der forseglingen ble brutt etter levering”, vil være unntatt angrerett.

Det betyr med andre ord at om selger leverer undertøyet i en forseglet pakning, og du bryter denne forseglingen, så har du ikke lengre krav på å få returnere varen. Det betyr også at du ikke har mulighet for å prøve undertøyet for å sjekke om det passer – Åpner du emballasjen og bryter forseglingen, er angreretten tapt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR