Handle dagligvarer på nett, hva med angreretten?

0

Det å handle mat og andre dagligvarer på nett, blir mer og mer vanlig, men hvordan stiller dette seg egentlig i forhold til angreretten?

§22 i Angrerettloven lister en rekke unntak der loven ikke gjelder, og her nevnes det blant annet: “levering av varer som forringes eller raskt går ut på dato“. Hvis en vare har en kort holdbarhet, har du med andre ord ikke krav på å få returnere den.

Hva regnes som kort holdbarhet?

Hva som kan regnes som “kort holdbarhet” vil være gjenstand for diskusjon. Det er rimelig klart at du ikke vil ha angrerett på en litter fersk melk eller en torskefillet, da disse varene må antas å ha både kort holdbarhet og forringes raskt. I det hele tatt vil alle former for kjølevarer nok falle inn under unntaket i Angrerettloven, da slike varer vil forringes raskt ved vanlig transport. En pakke kokt skinke vil klare seg helt fint fra butikken og frem til deg, da leveringen skjer i en kjølebil. Sender du derimot skinken tilbake gjennom vanlig post, må det antas at kvaliteten er drastisk forringet før den når frem til selger.

Andre typiske dagligvarer, som brus, konserves, suppeposer og tilsvarende, vil helt klart ikke falle inn under unntaket i loven, og på slike produkter vil angreretten gjelde.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR