Er det angrerett på forbrukslån?

1

Har du tatt opp et dyrt forbrukslån men fortrudt, kan det være godt å vite at angreretten gjelder ved kjøp av de fleste typer finansielle tjenester, inkludert forbrukslån, uansett om det er rene forbrukslån eller for eksempel lån til båt eller bil. Akkurat hvordan du skal gå frem for å benytte deg av angreretten, vil variere alt etter når i prosessen med å ta opp lånet, du angrer deg. Uansett om du har fått lånet utbetalt eller ikke, har du 14 dagers angrerett, fra datoen du sender den signerte låneavtalen til banken.

Gå fra avtalen før låneavtalen er signert

Har du ikke signert låneavtalen ennå er saken grei, da foreligger det ingen avtale med banken, og det er egentlig ingen avtale å gå fra. Du trenger derfor ikke å gjøre noen ting, du kan bare kaste tilbudet og avtalen du har fått fra banken, og anse saken som ute av verden. Husk at det er helt gratis og uforpliktende å få et tilbud på forbrukslån, så det at banken har sendt deg et tilbud og en avtale til signering, betyr ikke at du er forpliktet til å gå videre med lånet.

Gå fra avtalen før lånet er utbetalt

Hr du sendt den signerte låneavtalen til banken, men angrer deg før pengene er utbetalt til din konto, er det enkleste hvis du kontakter banken per telefon så raskt som mulig, slik at overføringen av pengene blir stoppet. Du trenger ikke å oppgi noen grunn til at du ikke lengre vil ha lånet, bare informer banken om at du ønsker å gå fra avtalen, og be dem stoppe utbetalingen. I mange tilfeller er det alt du trenger å gjøre, men noen banker vil i tillegg insistere på at du fyller ut et angrerettskjema, slik at det formelle blir helt korrekt.

Gå fra avtalen etter at lånet er utbetalt

Har du allerede fått lånet på konto, kan du fremdeles gå fra avtalen, selvsagt forutsatt at det er mindre enn 14 dager siden du signerte låneavtalen. Det første du bør gjøre er å kontakte banken og informere dem om at du ønsker å benytte deg av angreretten. Når du inngikk avtalen om lånet, skal banken ha sendt deg et angrerettskjema, så hvis du vil være lidt på forkant, kan du fylde dette ud og sende det til banken samtidig som du snakker med dem på telefon.

Fra du har informeret banken om at du ønsker at gå fra aftalen, har du 30 dager til å returnere hele lånesummen til banken. Det anbefales selvsagt at du returnerer pengene med en gang, men i prinsippet kan du beholde dem i en måned, hvis du vil. Banken kan ikke kreve deg noen avgift for å angre på lånet, men de har anledning til å belaste deg renter for de dagene du hadde pengene disponibelt på din bankkonto.

 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR